Mi kerüljön a reggelizőasztalra, pálinka vagy alapvető élelmiszer?

Mi kerüljön a reggelizőasztalra, pálinka vagy alapvető élelmiszer?

Az LMP továbbra követeli az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. Csárdi Antal csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy míg az otthon főzött pálinka adómentes, addig az ételek után akár 27 százalékos áfát is fizetni kell.

Mi kerüljön a reggelizőasztalra: pálinka vagy alapvető élelmiszer? – tette fel a kérdést Csárdi. Már csak azért sem, mert nem lehet adómentesen tartani a pálinkát egy olyan országban, amely egymillió alkoholista hazája.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az új építésű lakások áfájának csökkentése 5 százalékra mintegy 120 milliárd forintba fog kerülni a költségvetésnek. A megoldás egyszerű: nem a már amúgy is jobb módúakat kell megsegíteni, hanem az alapvető élelmiszerek áfáját kell lecsökkenteni 27-ről 5 százalékra, hogy minden magyar ember hozzájuthasson az egészséges ételekhez.

Nem kell hangsúlyozni, hogy járványveszély esetén, milyen fontos az immunrendszer erősítése megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

A kormány adjon egyértelmű választ, miért akarják pálinkáztatni a társadalmat, ahelyett, hogy elérhető árú egészséges élelmiszert biztosítanák.

https://www.facebook.com/136387873164491/videos/383031829516058