Az áfacsökkentés a megoldás

Az áfacsökkentés a megoldás

A hétvégén az ország számos piacán gyűjtöttünk aláírásokat az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséért. Aktivistáink sok helyen felbukkantak, hogy együtt harcoljuk ki a mindenki számára elérhető zöldség és gyümölcs árakat. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a Fény utcai piacon beszélt terveinkről. Nem állunk meg, míg célt nem érünk. Most hétvégén is találkozhatsz velünk a piacokon. Írd alá petíciónkat te is, segíts árat csökkenteni.

Az utóbbi egy évben közel másfélszeresére nőttek a zöldségek és gyümölcsök árai. Ma már luxusnak számít, ha egy család lecsót készít vacsorára. Ehhez az is hozzájárul, hogy Magyarországon rekord magas az alapvető élelmiszerek áfakulcsa – mondta el Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke aláírásgyűjtés közben.

A világon a legtöbb helyen a kormányok felmérték, hogy ezen élelmiszerek általános forgalmi adóját alacsonyan kell tartani, hiszen ennie mindenkinek kell. Hazánkban a kormányt ez a szempont nem érdekli, így hát nekünk kell kiharcolni az olcsóbb élelmiszereket. Az LMP országos akciót indított annak érdekében, hogy 27-ről 5 százalékra mérsékeljék a legfontosabb élelmiszerek áfatartalmát. Ahogy legutóbb, úgy most hétvégén is találkozzunk a piacokon hétvégén.

Nézze meg Kanász-Nagy Máté érveit az áfacsökkentés mellett:

Az élelmiszer nem lehet luxus! – afacsokkentest.hu

Magyarországon rekordmagas az alapvető élelmiszerek áfakulcsa!☝️Az LMP hosszú évek óta küzd azért, hogy a szégyenteljes áfa-helyzet megváltozzon, vagyis hogy az alapvető élelmiszerek áfája ne ❌2️⃣7️⃣ százalék legyen, hanem 5️⃣.Ha egyetértesz velünk, írd alá petíciónkat is ✍️https://afacsokkentest.hu

Közzétette: LMP – Magyarország Zöld Pártja – 2020. szeptember 21., hétfő